Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gołda 40 dag
ementalera 20 dag
wiśniówka 1 kieliszek
oregano 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
gałka muszkatołowa 1 szt
pieprz
byłka barowa 1 szt
wino wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue

Na dwa dni przed podawaniem fondue zalać oregano białym winem i zostawić w butelce dobrze zakorkowanej. Do naczynia żaroodpornego, które wcześniej natarliśmy czosnkiem wsypujemy pokrojone w kostke sery, zalewamy to wszystko wiśniówką, winem, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Zostawiamy to an wolnym ogniu i dokładnie mieszamy aż sery się roztopią. Bułkę kroimy w średnią kostkę, potem nabijamy na długi widelec po czym nadziewamy bułkę i zanurzamy w gotowym roztworze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak