Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
filet z dorsza 1 kg
seler
por
pietruszka
cebula 3
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
mąka 6 łyżek
jajko
sól
cukier
cytryna
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchewkę, pietruszkę i seler należy obrać i pokroić w cienkie paseczki. Por i cebulę pokroić w plasterki. Następnie w patelni rozgrzać olej i wrzucić do niego warzywa. Poddusić około 5 minut i podlać niewielką ilością wody. Dusić około 40 minut. Doprawić przyprawami i koncentratem. Następnie filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej, usmażyć. Rybę należy podawać razem z warzywami.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.01.2013 00:26
pyszna taka rybka
fictor123 16.06.2012 20:28
mniam
janek64 31.05.2012 13:18
Lubię rybę w warzywkach :)
Dorota37 30.05.2012 12:46
Uwielbiam rybki
Ewelina38 29.11.2011 08:48
uwielbiamy taka rybkę
Kuchareczekjeden 21.11.2011 19:54
bardzo lubimy
jerry1 16.11.2011 13:22
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak