Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 50 dag
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
tłuszcz
majeranek 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z fasoli

Moczoną w nocy fasolę gotujemy. Studzimy, miksujemy dodajemy do niej jajka, bułkę tartą. Dokładamy także podsmażoną na tłuszczu cebulę. Doprawiamy to solą i pieprzem. Z dokładnie wymieszanej masy tworzymy kotlety które umieszczamy na rozgrzanej patelni. Całość obsmażamy na patelni i odkładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak