Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bretonka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1,5 szklanki
wędzony boczek 10 dag
kiełbasa 15 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
majeranek 1 szt
sól
papryka 1/2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: bretonka

Namoczoną w nocy fasolę gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Na patelni smażymy boczek i pokrojoną w małe kawałki kiełbasę. Gdy się nam obsmaży wrzucamy do fasoli. Kolejno podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy łyżkę mąki i zasmażamy. Rozprowadzamy zimną wodą i dodajemy do fasoli. Dodajemy do całości przecier i przyprawy i dokładnie mieszamy. Wszystko trzeba zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak