Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w czosnku i orzechach według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 80 dag
cytryna
czosnek 4 zabki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
orzechy włoskie 1/2 szklanki drobno posiekanych
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w czosnku i orzechach według Agi

Rybę kroimy na porcje i obficie skrapiamy sokiem z cytryny,odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce.Czosnek obieramy i rozcieramy z solą i pieprzem,dodajemy drobno posiekane orzechy.Rozgrzewamy oliwę na patelni,rybę obsmażamy na rumiano z obu stron,obkładamy pastą czosnkowo orzechową,przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 15 minut.Podajemy ciepłe z surówką.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 29.02.2012 10:16
ciekawy pomysł
cooleczka 18.02.2012 19:59
brzmi wybornie :)
Krystyna32 02.01.2012 10:04
pycha
FAFIK 29.11.2011 18:53
Z pewnością by mi to danie smakowało!
Kuchareczekjeden 16.11.2011 19:33
rewelacja...muszę taką zrobić
Dorota59 16.11.2011 16:37
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak