Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowa zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
cebula biała 50 dag
jajko 3
masło 2 łyżki
żółty ser 30 plastry
chleb tostowy 1 razowy suchy bochenek

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowa zapiekanka

Chleb namoczyc ,cebulę posiekac i podsmażyc na złoty kolor na maśle. Chleb odcisnac ,połaczyc z cebulą .Mięso wyrobic z jajkami i doprawic do smaku .Formę do zapiekania wyłożyc folią aluminiową z dużym zapasem po bokach.Składniki układac warstwami :połowa mięsa,chleb z cebulą ,połowa plasterków sera,reszta mięsa ,reszta sera.Wierzch przykryc brzegami folii aluminiowej i zapiec przez 1 godzinę w temperaturze 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.12.2013 20:58
ciekawy pomysł na zapiekankę
misia53 04.08.2013 13:26
interesujący pomysł
anemon 05.12.2011 08:25
Ciekawa i pomysłowa zapiekanka.
ben-ka 28.05.2011 09:05
warto spróbować.
MAŁY 09.04.2011 21:01
pysznie
Ela20 12.10.2010 18:58
Bardzo dobry pomysł na wykorzystanie suchego chleba, polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak