Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z kaszy gryczanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością 30 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 sztuki
cebula 1 szt
kasza gryczana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
pietruszka 1 natka
przyprawa do zupy 1 szt
pieprz
sól
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z kaszy gryczanej

Mięso umyć, ugotować jak zmięknie wyjąć. Do wywaru dodać kaszę gryczaną, starte na grubej tarce obrane warzywa. Chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do zupy. Pod koniec gotowania włożyć paprykę pokrojoną w pół krążki, dodać koncentrat pomidorowy oraz mięso wcześniej ugotowane i pokrojone. Krupnik posypać natką pietruszki drobno posiekaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 16.11.2011 12:40
dobry
pioge7 16.11.2011 12:40
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak