Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jablka prazone w ciescie francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 4 szt
masło 0.5 kostki
cukier 1 lyzka
cynamon Prymat 1 lyzeczka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jablka prazone w ciescie francuskim

jablka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w niewielką kostkę.
na patelni roztapiamy pol kostki masła wrzucamy jabkla, posypujemy do smaku cukrem, prazymy az zaczną miekac , posypujemy cynamonem studzimy.
ciasto francuskie kroimy w kwadraty ok 6x 6 cm na srodek kladziemy ok lyzkę uprazonych jablek , ciasto zawijamy jak kopertę , rogi sklejamy ze sobą.
koperty smarujemy ubitym jajem i wkladamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy do wyrosniecia i zarumienienia ciasta

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.01.2012 08:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak