Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybki marynowane 1 słoik
ogórki konserwowe 1 słoik
ser żółty 15 dag
groszek konserwowy
majonez
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kwas cytrynowy Prymat odrobina
cukier odrobina
cebule 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Grzybki, cebulę, jajka i ogórki drobno pokroić. Groszek konserwowy odcedzić i dodać. Dodać starty żółty ser, majonez, łyżkę musztardy. Odrobinę kwasku cytrynowego i cukru. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak