Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z suszonych fig

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi suszone 250 g
migdały 50 g
cukier 80 g
białe wino 1/4 l
sok z cytryny 1/2 soku

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z suszonych fig

Z cukru i wody ugotować syrop, dodać figi i skórkę otartą z cytryny i na małym ogniu dusić do miękkości. Następnie dolać wino i sok z cytryny, dodać również drobno posiekane migdały. Na kilka godzin wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak