Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa królowej Margot

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
żółtko jajek 2 szt
ryż 8 dag
bulion 4 szklanki
pietruszka 1 natka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa królowej Margot

Do garnka wlać szklankę bulionu, włożyć mięso i gotować powoli na małym ogniu. Resztę bulionu wlać do rondla i ugotować na nim ryż. Ugotowane mięso pokroić w cienkie paseczki, włożyć do bulionu w którym się gotowało i wlać do ryżu. Żółtka surowe rozkłócić z dwoma łyżkami zimnego bulionu zaciąnąć zdjętą z ognia zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.01.2012 18:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak