Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w migdałach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
masło 10 dag
migdały 5 dag
cytryna 1 szt
pietruszka 1 gałązka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w migdałach

Pstrągi umyć, sprawić i natrzeć solą, oprószyć pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju po 8 minut z każdej strony. Na ogrzanym półmisku ułożyć upieczone ryby. Na tłuszczu, który pozostał od pieczenia ryb, zrumienić drobno posiekane migdały. Ułożyć migdały na ryby, udekorować gałązkami pietruszki i plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak