Sposób przygotowania

5 obranych jabłek pokrajać w ćwiartki Usunąć gniazdka nasienne, ćwiartki - pokrajać w plasterki. Jabłka włożyć do garnka, dodać cukier, wlać tyle wody, aby przykrywała
owoce, gotować na małym ogniu do miękkości, dodać rodzynki drobno pokrajane, skórkę pomarańczową i orzechy, wymieszać.Obrać pozostałe 3 jabłka, pokrajać jak wyżej. Z połowy surowych jabłek, ułożyć warstwę w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu. Przełożyć ugotowaną masę jabłkową. Ułożyć pozostałe jabłka na wierzchu.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 30 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !