Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding z jabłek antonówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

antonówki 8 sztuk
skórka pomarańczowa 1/2 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 szkl
rodzunki trochę
orzechy włoskie 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z jabłek antonówek

5 obranych jabłek pokrajać w ćwiartki Usunąć gniazdka nasienne, ćwiartki - pokrajać w plasterki. Jabłka włożyć do garnka, dodać cukier, wlać tyle wody, aby przykrywała
owoce, gotować na małym ogniu do miękkości, dodać rodzynki drobno pokrajane, skórkę pomarańczową i orzechy, wymieszać.Obrać pozostałe 3 jabłka, pokrajać jak wyżej. Z połowy surowych jabłek, ułożyć warstwę w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu. Przełożyć ugotowaną masę jabłkową. Ułożyć pozostałe jabłka na wierzchu.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak