Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 8 sztuk
cukier 4 łyżki
galaretka porzeczkowa 8 łyżeczek
cukier wanilinowy 1 opak
wódka 1 kieliszek
sok jabłkowy 1 kieliszek
masło trochę
śmietanka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z szybkowaru

Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, do każdego włożyć do środka kawałek cukru, wlać trochę wódki, wsypać cukru waniliowego, na to położyć małą łyżeczkę galaretki porzeczkowej i wiórek masła. Resztę masła rozgrzać w szybkowarze, ułożyć w nim ciasno jabłka, wlać sok jabłkowy i szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po rozłożeniu wraz z sosem do kompotierek polać śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak