Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w tymianku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 80 dag
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny 1/4 szt
jajko 1 szt
mąka 2-4 łyżki
mleko 1/4 szklanki
olej 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
tymianek 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w tymianku

Filety,posolić, oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Jajko rozkłócić z mlekiem otartą skórką z cytryny, tymiankiem, stopionym masłem, stale mieszając, dodać mąkę, powinno powstać dość gęste ciasto naleśnikowe. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w cieście z obu stron, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na końcu smażenia dodać mało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak