Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki jabłkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt
cukier
jajko 2 szt
mąka 1 szkl
mleko
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki jabłkowe

Jabłka obieramy kroimy na plasterki i wycinamy gniazda nasienne. Robimy ciasto jak na naleśniki tylko bardziej gęste. Do mąki ok 1 szkl dajemy 2 całe jajka ,ok 3 łyzki cukru i dolewamy mleka żeby ciasto było dość gęste .Jabłka moczymy w cieście i smażymy je z obu stron na złoto na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 16.11.2011 11:56
pycza
iwa643 16.11.2011 11:48
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak