Sposób przygotowania

ciasto francuskie kroimy w prostokąty dlugosci parowki i szerokosci tak by ja zawinac plus na zakladke by sie skleilo
posiete ciasto smarujemy całe ketchupem- gruposc od upodoban do tego skladniku, kładziemy parówkę i zawijamy w ciasto, dociskając krawędzie by sie nie rozkleiło, po wierzchu smarujemy rozbitym jajkiem.
powstał rulonik: kroimy go na kawałki 3 cm i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy az wyrosnie i sie lekko zarumieni, przed wyjeciem posypujemy tartym serem by sie roztopil i delikatnie przypiekł. smacznego , super danie dla dzieci lub przez telewizor :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię z barszczem...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    smakowite...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !