Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w ciescie francuskim z serem i ketchupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 5 szt
jaja 1 szt
ketchup 1 szt
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w ciescie francuskim z serem i ketchupem

ciasto francuskie kroimy w prostokąty dlugosci parowki i szerokosci tak by ja zawinac plus na zakladke by sie skleilo
posiete ciasto smarujemy całe ketchupem- gruposc od upodoban do tego skladniku, kładziemy parówkę i zawijamy w ciasto, dociskając krawędzie by sie nie rozkleiło, po wierzchu smarujemy rozbitym jajkiem.
powstał rulonik: kroimy go na kawałki 3 cm i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy az wyrosnie i sie lekko zarumieni, przed wyjeciem posypujemy tartym serem by sie roztopil i delikatnie przypiekł. smacznego , super danie dla dzieci lub przez telewizor :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.01.2012 19:40
smakowite...
ziutula
ziutula 22.11.2011 13:30
bardzo lubię z barszczem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak