Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki z szynką i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ketchup 4 łyżeczki
szynka wędzona 16 plasterków
bazylia świeża 1/2 pęczka
cebula 1 duża sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser 20 dkg
ciasto na pizzę 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki z szynką i bazylią

Kroki postępowania

1
Ciasto na pizzerinki (przepis w mojej księdze: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/181371/ciasto-na-pizzerinki.html) podzielić na 4 części. Każdą rozciągnąć w dłoniach, tworząc okrągłe placki.
Krok 1 - Pizzerinki z szynką i bazylią foto
2
Każdy placek posmarować 1 łyżeczką ketchupu.
Krok 2 - Pizzerinki z szynką i bazylią foto
3
Na każdym ułożyć po 4 plasterki szynki, trochę posiekanej bazylii, trochę pokrojonej w kostkę cebuli. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Pizzerinki z szynką i bazylią foto
4
Posypać startym na tarce serem.
Krok 4 - Pizzerinki z szynką i bazylią foto
5
Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Krok 5 - Pizzerinki z szynką i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.07.2013 13:48
robię takie bardzo smaczne
Renata22 16.01.2013 11:10
och, moje smaki!;)pysznie!
Weronika_eM 30.12.2011 15:22
poproszę kawałek
MAR3STA 16.11.2011 17:40
pychota!
Ewa6274879 16.11.2011 12:37
fajne, proste i z dużą ilością sera :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak