Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulowy sosik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 300 ml
cebula 200 g
mąka 2 łyżki
cukier szczypta
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cebulowy sosik

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnię podsmażamy, aż do zeszklenia, ale nie uzyskania złotego koloru. Kolejno zalewamy zimnym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i sól i szczyptę cukru. Mieszamy. Miksujemy sos blenderem i podajemy do potraw mięsnych. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 13.07.2012 23:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak