Sposób przygotowania

Na blachę o wielkości wafla ( wafle można przyciąć), układamy po kolei: wafel, wymieszaną z dwoma pokruszonymi drobniutko waflami masę krówkową. Masę przykrywamy kolejnym waflem i ustawiamy w kilku miejscach szklanki, aby wafel się dokleił. W tym czasie ubijamy śmietankę z dwiema łyżeczkami cukru i dodajemy dwie łyżki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody i ostudzonej i chwilkę miksujemy/ubijamy. Śmietankę wylewamy na wafel i na chwilkę odstawiamy (10 minut) i dopiero nakrywamy waflem. Odstawiamy na 1 godzinę do zastygnięcia, a w tym czasie rozrabiamy galaretkę w 1/3 zalecanej wody i łączymy ze 100 gramami dżemu porzeczkowego. Odstawiamy do lekkiego zżelowania. Taką galaretkę wylewamy i rozprowadzamy na waflu i podobnie jak ze śmietanką, czekamy kilka minut, żeby się troszkę związała i narywamy waflem. Gdy wafel odstaje dociskamy przykrywką na garnek lub inną blachą. Po trzech godzinach w lodówce, można śmiało kroić i zajadać. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne kolory :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    i to połączenie porzeczki z karmelem... mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    proste i fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !