Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia z orzechami po turecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
cukier 1 szkl
bita śmietana dekoracja
orzechy włoskie 1.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: dynia z orzechami po turecku

Dynię obrać, usunąć ziarna i białe włókna, pokrajać w małą kostkę. W małym wysokim garnku układać warstwami dynię, posypując cukrem z orzechami. Wlać tyle wody, aby tylko przykryła zawartość garnka. Zagotować pod przykryciem, zmniejszyć płomień, dusić na małym ogniu, aż dynia wchłonie wodę, około 45 min. Odstawić do wystygnięcia. Podawać z bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak