Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
jajko 2 szt
śmietana 30% 2 łyżka
żółty ser 20 dag
masło 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 80-90 dag
estragon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia zapiekana

Umytą cukinię przekroić na pół wybrać część miąższu tak aby zostało około 2 cm od skóry. Pół puszki kukurydzy, wydrążony miąższ, jajka i śmietanę zmiksować na jednolitą masę. Następnie do masy dodać pozostałą kukurydzę, estragon i starty żółty ser, doprawić do smaku. Do połówek cukinii nałożyć krem i zapiekać około 30 minut w 200st C. Można podawać polane sosem pomidorowym. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.01.2013 14:57
pycha
Norgiusz 27.06.2012 14:21
smaczna
jozefinach 12.05.2012 12:34
Zapowiada się pysznie.
fictor123 01.05.2012 10:39
super
Katarzyna/kate1980 20.02.2012 20:36
super
Robert10 29.01.2012 15:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak