Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Regionalna kartoflanka z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 3 szt
ziemniaki 5 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
czosnek 4 ząbki
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Regionalna kartoflanka z czosnkiem

W garnku ok 3 litra rozpuszczamy kostki .Marchewkę ,seler,pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce warzywnej .Gotujemy ok 5 min i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Cebule siekamy i podsmażamy na maśle dodajemy łyżeczkę mąki mieszamy dolewamy na patelnie trochę zupy energicznie mieszamy i wlewamy zasmazkę do zupy . Czosnek wyciskamy i dodajemy do zupy na końcu ,zagotowujemy i wyłączamy palnik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 16.11.2011 07:14
aromatyczna zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak