Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słoniny ( waga bez skóry) 700 g
boczku 100 g
cebula biała 1 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę kroimy na małe kawałki i przekładamy do garnka. Nastawiamy na najmniejszy ogień i mieszamy co jakiś czas. Boczek i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Gdy słonina się całkowicie roztopi wrzucamy boczek i cebulkę i doprawiamy solą do smaku. Całość mieszamy. Trzymamy jeszcze na małym ogniu maksymalnie 10 minut, aby cebulka się nie spaliła.

Ciepłe przelewamy do pojemników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.12.2016 13:53
domowy najlepszy
Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:22
extra
Jolanta40 28.11.2011 08:09
chyba dużo osób lubi smalec
Olaa 27.11.2011 21:45
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak