Sposób przygotowania

Kruszymy drożdże, wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody i dodajemy cukier, sól i łyżke mąki, delikatnie podgrzewamy do rozpuszczenia składnikow. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy oliwę, białko wlewamy rozpuszczone wcześniej drożdże i pól szklanki wody. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośniecia. Wyrośniete ciasto formujemy na bułki, smarujemy żółtkiem posypujemy makiem lub słonecznikiem. Pieczemy 20 minut w 200 °C

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !