Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowo-szałwiowa makrela

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4
sól 1 łyżeczkA
suszona szałwia 1 łyżeczka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowo-szałwiowa makrela

Makrele patroszymy, odcinamy płetwy, dokładnie myjemy i nacieramy solą. Czosnek drobno posiekać i wymieszać razem z masłem i szałwią, dodać zielony pieprz. Ta masą wysmarować rybę z każdej strony. Smażyć na oleju lub grillować z każdej strony pook5 minut ;) podawać z bagietką, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 11.01.2012 09:37
PYCHA
anulka69 11.01.2012 09:37
PYCHA
anulka69 11.01.2012 09:37
PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak