Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w maladze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
masło 3 łyżki
skrzydełka kurze 300 g
porcja włoszczyzny
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz cały 5 ziaren
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
wino 2/3 szkl
banan 1
pomarańcza 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w maladze

Mięso nasolic, natrzeć gożdzikami, skropić winem. Ze skrzydełek, włoszczyzny, pieprzu, ziela angielskiego ugotować wywar. Mięso zrumienić na maśle i upiec podlewając wywaremn. 2szkl wywaru zagotować, wsypać żelatynę, dolać wino i sos z pod pieczeni. Ułożyć pokrojone mięso na półmisku. Udekorować pomarańczą i bananem. Zalać stygnącą galaretą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.10.2011 12:40
smaczne
bernadetta2 27.05.2011 08:56
ciekawe
Jastinka 04.04.2011 21:43
niezły
noculos 20.07.2010 19:56
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak