Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowe ciastka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50dag
masło 25dag
mąka 50dag
cukier puder
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowe ciastka

Składniki ciasta połączyć, dobrze wyrobić i zostawić w chłodnym miejscu na 12 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować, znów zagnieść i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Rozwałkować na placki grubości 0,5cm, wycinać radełkiem kwadraty o boku długości 5cm położyć na każdym trochę marmolady. Połączyć 4 rogi kwadratu, ścisnąć mocno i upiec na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak