Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas buraczany według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone kg
woda litr
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas buraczany według Agi

Buraki myjemy,obieramy,opłukujemy i kroimy w plasterki,zalewamy przegotowana woda i wkładamy kromkę chlebka,naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni(pamiętamy o tym by bardzo dokładnie zbierać tworzącą się pianę).Płyn przelewamy do butelek i trzymamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 30.12.2011 00:05
bardzo zdrowy
calliope 29.11.2011 09:41
zawsze się przydaje :)
Kuchareczekjeden 21.11.2011 20:24
muszę taki sobie zrobić
joanna77 17.11.2011 19:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak