Sposób przygotowania

Bagietkę całą zapiekamy w piekarniku w temp. ok. 170*C dosłownie 3-4 minutki tak aby była ciepła i chrupiąca.
Następnie kroimy ją na mniejsze kanapeczki.
Każdą kanapkę delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, następnie warstwowo układamy rucolę, szynkę parmeńską, oliwki, suszone pomidory i po wierzchu ścieramy świeży ser parmezan.
Na jedną kanapkę w zupełności wystarczy jeden plaster szyki, 2 pomidorki, można je pokroić w paseczki dla lepszego efektu wizualnego, oraz 2-3 oliwki przekrojone na pół.
Ilość startego sera wg. upodobania.
Kanapeczki idealnie smakują i świetnie wyglądają.
Można również zamiast bagietki zastosować pieczywo \"do pieczenia\"

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !