Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 sztuki
bulion drobiowy 3 litry
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: udka panierowane

udka gotujemy w bulionie prawie do miękości. następnie wyjmujemy z płynu i osuszamy, lekko studzimy. nastepnie panierujemy w jajku z przyprawami i bułce tartej. smazymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 02.07.2012 19:47
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak