Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól, cukier, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki po francusku

Mięso zemleć dodać drobno posiekaną cebulę, wsypać bułkę tartą, wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Z jednolitej masy formować owalne kotleciki. Włożyć do rondla dodać koncentrat pomidorowy. Dusic na wolnym ogniu 10min. Przyprawic do smaku solą, pieprzem, cukrem i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak