Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pizza na grubym cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
woda letnia 150 ml
drożdże 25 g
sól 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
kiełbasa
pieczarki
keczup pikantny
cebula
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza na grubym cieście

Drożdże mieszamy w miseczce z odrobiną letniej wody, łyżką mąki i cukrem. Ostawiamy na trochę w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły chodzić.. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy resztę wody, oliwę, sól i zaczyn. Długo wyrabiamy ciasto, aż stanie się elastyczne i przestanie kleić się do rąk. Podsypujemy mąką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Teraz zajmiemy się składnikami. Kroimy cebulę, pieczarki i kiełbasę. Warto je chwilę podsmażyć na patelni. Ścieramy na tarce o grubych oczkach ser. Gotowe ciasto rozwałkowujemy. Smarujemy odrobiną keczupu. Dodajemy według uznania dodatki. Posypujemy całość serem.Wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na ok. 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.11.2011 08:59
super
IKrakowianka 20.11.2011 01:06
smaczna pizza domowej roboty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak