Sposób przygotowania

Drożdże mieszamy w miseczce z odrobiną letniej wody, łyżką mąki i cukrem. Ostawiamy na trochę w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły chodzić.. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy resztę wody, oliwę, sól i zaczyn. Długo wyrabiamy ciasto, aż stanie się elastyczne i przestanie kleić się do rąk. Podsypujemy mąką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Teraz zajmiemy się składnikami. Kroimy cebulę, pieczarki i kiełbasę. Warto je chwilę podsmażyć na patelni. Ścieramy na tarce o grubych oczkach ser. Gotowe ciasto rozwałkowujemy. Smarujemy odrobiną keczupu. Dodajemy według uznania dodatki. Posypujemy całość serem.Wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na ok. 20 min

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !