Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt zawsze udany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
cukier 1,5 szklanki
ocet 4 łyżki
mąka tortowa 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt zawsze udany

Białka ubić z cukrem na pianę.Żółtka roztrzepać w misce ,dodać ocet i proszek.Dodać do ubitych białek,następnie dodać przesianą mąkę.Wymieszać.Piec ok 45 minut.
Biszkopt ten zawsze wychodzi puszysty i nie opada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.01.2012 16:57
dobrze mie? taki przepis
agata1722
agata1722 24.01.2012 16:57
dobrze mie? taki przepis
agata1722
agata1722 24.01.2012 16:57
dobrze mie? taki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak