Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka wg Piotrka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
oliwa 2 łyżki
kwiatki z gotowanej marchewki 9 szt
pieczarki 6 szt.
kartofle 3 szt.
sól 1 łyżeczka
różyczki gotowanego brokuła 3 szt.
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka wg Piotrka

Przygotować marynatę do kurczaka z 1 kostki rosołowej i 2 łyżek oliwy z oliwek, ucierając ją w miseczce za pomocą łyżki. Pojedynczą pierś z kurczaka pokroić na 3 plastry. Każdy plaster nacieramy marynatą. Obieramy kartofle, przygotować je z 1 łyżeczką soli 3 minuty, następnie kroimy je w plastry i smażymy z obu stron na patelni z małą ilością oliwy, usmażone kartofle układamy na półmisku zostawiając wolne miejsce w środku. Rozgrzewamy patelnię grillową, układamy mięso i grillujemy każdy kawałek po ok. 5 minut z każdej strony. Mięso wykładamy na środek półmiska. Na tej samej patelni grillujemy 6 pieczarek bez skórki, obkładamy nimi piersi kurczaka, dekorujemy gotowanymi różyczkami brokuła, w trzech rogach układamy po trzy kwiatki z marchewki i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak