Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ziemniaczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
sól
żółtko jajek 3
masło 12 dag
marchew 2
ziemniak 50 dag
pieczarki 20 dag
groszek 10 dag
Szafran nitki Prymat
śmietana 1/8 litr
jajko 3
żółty ser 10 dag
białko 2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ziemniaczany

Zarobić ciasto. Marchew, ziemniaki pokroić, wymieszać z groszkiem, ułożyć na cieście. Polać śmietaną rozmieszaną z jajkiem, startym serem i solą. Żółtka wymieszać z wodą, polać pasztet. Piec 40 minut w 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 02.12.2011 15:27
pomysłowe
kriso 19.11.2011 14:11
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak