Sposób przygotowania

# 15 dkg makaronu z warzywami( jest na zdjęciu)
# ok. 30 dkg grzybków ( mogą być i pieczarki )
# 1/3 cukini niewielkiej ( mniej więcej tyle co 3 ziemniaczki)
# kostka grzybowa
# 2 i 1/2 l wody
# 1/2 cebuli
# łyżka oleju
# sól
# pieprz
# listek laurowy
# ziele angielskie
# 2 łyżki śmietany
# łyzeczka mąki

Wykonanie:
W garnku zagotować wodę z kostką grzybową , listkiem laur. i zielem angielskim. Grzybki oczyścić i poddusić z pokrojoną cebulką na patelni na łyżce oleju.Cukinię pokroić w kosteczkę ( ja cukinię wolę obraną), wrzucić do garnka kostki cukini , z patelni grzybki i makaron warzywny . Gotować ok. 20 minut . Mąkę rozetrzeć ze smietaną , rozcieńczyć wodą i podprawić zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no to w końcu grzyby leśne czy pieczarki? jeśli leśne to jaki gatunek?
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    no to w końcu jakie sobie życzysz...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajne połączenie i nie ma dla mnie znaczenia czy są to grzybki leśne czy pieczarki bo lubię i te i te :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O ! takiej zupki nie gotowałam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł, dla mnie to zupełnie nowe połączenie smaków, takich jakie lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !