Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
makaron
cukinia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z cukinią

# 15 dkg makaronu z warzywami( jest na zdjęciu)
# ok. 30 dkg grzybków ( mogą być i pieczarki )
# 1/3 cukini niewielkiej ( mniej więcej tyle co 3 ziemniaczki)
# kostka grzybowa
# 2 i 1/2 l wody
# 1/2 cebuli
# łyżka oleju
# sól
# pieprz
# listek laurowy
# ziele angielskie
# 2 łyżki śmietany
# łyzeczka mąki

Wykonanie:
W garnku zagotować wodę z kostką grzybową , listkiem laur. i zielem angielskim. Grzybki oczyścić i poddusić z pokrojoną cebulką na patelni na łyżce oleju.Cukinię pokroić w kosteczkę ( ja cukinię wolę obraną), wrzucić do garnka kostki cukini , z patelni grzybki i makaron warzywny . Gotować ok. 20 minut . Mąkę rozetrzeć ze smietaną , rozcieńczyć wodą i podprawić zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.03.2012 08:09
Podoba mi się Twój pomysł, dla mnie to zupełnie nowe połączenie smaków, takich jakie lubię.
Rybciia 22.11.2011 23:57
pycha
ben-ka 20.11.2011 22:45
O ! takiej zupki nie gotowałam.
Natalia/tubisiek 18.11.2011 22:14
fajne połączenie i nie ma dla mnie znaczenia czy są to grzybki leśne czy pieczarki bo lubię i te i te :)
misia53 15.11.2011 20:40
no to w końcu jakie sobie życzysz...
SmacznaPyza 15.11.2011 18:05
no to w końcu grzyby leśne czy pieczarki? jeśli leśne to jaki gatunek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak