Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka bez jaj

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
cukier 20 dag
migdały w płatkach
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka bez jaj

Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, dodać do niego przesianą mąkę z sodą i zagnieść ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkować (bez podsypywania mąką, a tylko delikatnie posmarować wałek i stolnicę mąką) z cienkiego placka wyciąć ciasteczka i ułożyć na natłuszczonej blaszce, ciastka przykryć migdałami lekko je wciskając w ciast. Piekarnik nagrzać do temp 180-190 st i piec ciasteczka na złoty kolor. Zaraz po upieczeniu zdjąć ostrożnie ciastka z blaszki i zostawić do ostudzenia, ciastka jeszcze gorące są bardzo miękkie dopiero potem nabierają kruchości

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 30.05.2013 14:05
zrobię takie na pewno:)
wiola28a 21.02.2012 00:26
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak