Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino z cytrynową zakąską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 12 dag
cytryna 2 szt
wino białe deserowe 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Wino z cytrynową zakąską

Cytryny obrać jak najcieniej. Skórkę włożyć do wina dosypać cukier i dokładnie wymieszać przykryć szczelnie i zostawić na 24 godziny. Cytryny pokroić w plasterki w soku który wycieknie podczas krojenia namoczyć brzegi kieliszków następnie zamoczyć w cukrze do kieliszków ostrożnie wlać wino tak aby cukier nie opadł z brzegów plasterki cytryny zamoczyć z jednej i drugiej strony w cukrze ułożyć na małej tacy do każdego plasterka wbić szabelkę wino podać dobrze wystudzone ale bez lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak