Sposób przygotowania

Paprykę umyć,wytrzeć do sucha,przekroić na ćwiartki,usunąć nasiona.Na średnim ogniu podgrzać oliwę z oliwek,zeszklić na niej w 2 porcjach paprykę,przełożyć na sito i odstawić do osączenia,sok zachować.Sok,olej,ocet winny,sól,cukier i pokrojony w drobną kostkę chrzan podgrzać do wrzenia.Paprykę ułożyć warstwami w 7 słoikach po 1/4 l. Gorący wywar wlewać do słoików łyżką,dopóki nie przykryje warzyw i nie przestaną się wydobywać pęcherzyki powietrza.Słoiki natychmiast zamknąć,obrócić dnem do góry i odstawić do wystygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !