Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
maliny świeże 40 dag
porzeczki 10 dag
cukier 15 dag
śmietana kremówka 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami

Twaróg mielimy 3 razy, ucieramy go z cukrem i sokiem z cytryny. Dodajemy rozpuszczoną w mleku żelatynę, śmietanę. Połowę owoców miksujemy, dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Połowę masy przelewamy do formy, posypujemy owocami i zalewamy drugą połową masy, dekorujemy i schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.11.2011 21:14
szkoda że sezon na malinki się skończył

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak