Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso mielone nadziewane serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
ser 40 dag
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mięso mielone nadziewane serem

mięso mielone wyłożyć na miskę , dodać pokrojoną cebulkę w drobną kostkę , jajko , majeranek troche bułki tartej żeby zagęścić konsystencję . mięsa już nie sole bo zwykle jest dość słone. wszystko dokładnie wymieszać. ser pokroić w kostkę lub paski ok 1cm długie. wykładać jedną łyżkę miesa na rękę wkładać dwa paski sera nałożyć drugą warstwę i uformować kotleta , z każdym postępować tak samo . obtoczyć w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu najlepiej pod przykryciem.
ja robię dośc duże kotlety wychodzi ich 6 i podaje je z ziemniakami polanymi smażoną cebulką i domowymi przetworami.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 12.10.2012 11:49
Mielone z serem jeszcze nie jadłem :)
artur7 15.11.2011 17:21
fajne
artur7 15.11.2011 17:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak