Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ikra karpi
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
seler 1 szt
brukselka 4-5 szt
zielony groszek 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Goździki całe Prymat 2 szt
papryka mielona 1 szt
gałka musztardowa 1 szt
pieprz
sól
karp głowy
karp płetwy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Cebulę, obrać drobno pokroić i przyrumienić na tłuszczu. Zalać sześcioma szklankami wody, włożyć marchew, pietruszkę, seler, obrane, brukselkę oraz groszek. Gotować około godziny. Wywar przecedzić, dodać głowy, płetwy, ogony, ikrę, mlecze karpi i przyprawy, gotować jeszcze 30 minut. Po ugotowaniu przecedzić. Z masła i maki zrobić zasmażkę i wlać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 14.12.2011 12:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak