Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki drobne 250 g
brokuły 200 g
pieczarki 200 g
papryka czerwona 1
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z warzywami

Średnie krewetki obrać z pancerzyków. Pieczarki pokroić w plasterki. Paprykę w paseczki. Brokuł podzielić na różyczki. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i wrzucić brokuły. Obsmażać ok. 1 minutę. Dodać pieczarki i paprykę i obsmażać kolejną minutę ciągle mieszając. Dodać obrane krewetki. Ciągle mieszając smażyć jeszcze około 2 minut. Następnie zalać 0,5 szklanki wody i poddusić. Do około 0,5 szklanki zimnej wody dodać mąkę kukurydzianą i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się potrawy. Pogotować jeszcze chwilę. Na końcu przyprawić imbirem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 15.11.2011 13:24
Świetny przepis! Uwielbiam krewetki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak