Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety zapiekane z ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 60 dag
ziemniaki 50 dag
mleko 2 szklanki
sól
cebula 1 szt
margaryna 2 łyżki
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety zapiekane z ziemniakami

Nie rozmrożone filety,umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i posolić. Ziemniaki wyszorować, obrać i pokroić w plastry, cebulę obrać i pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułożyć filety, na nich ziemniaki, a na ziemniaki cebulę. Wszystko troszkę posolić i zalać mlekiem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec jedną godzinę. Po wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak