Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z ryb

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet 60 dag
mleko 1/2 szklanki
margaryna 1 łyżka
jaja 2 szt
włoszczyzna 30 dag
koper 1 łyżeczka
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z ryb

Włoszczyznę ugotować w półtory litra wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Filety rozmrozić, bułkę czerstwą namoczyć, odcisnąć i zemleć razem z rybą w maszynce do mięsa. Do masy rybnej dodać, jajka, koperek i doprawić do smaku sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Rękę zwilżyć w wodzie i formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. Wkładać do wrzącego wywaru jarzynowego i gotować na małym ogniu z 20 minut. Pulpety wyjąć łyżka cedzakową i połać sosem koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.12.2011 17:25
ciekawe jak smakują
Margo1 06.12.2011 17:25
ciekawe jak smakują
Tyska 26.11.2011 17:25
super
Ewa95 16.11.2011 09:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak