Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z zpieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet 50 dag
olej 5 łyżek
pieczarki 25 dag
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
pietruszka 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z zpieczarkami

Filety rozmrozić nie do końca, skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. Następnie rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 15-20 minut. Rybę wyjąć na półmisek, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i polać rybę. Na końcu posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 07.12.2011 11:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak