Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIASKOWA BABKA UCIERANA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
jajko 4- 5
cukier puder 20 dag
mało 20 dag
śmietana kremówka 3 łyżki
sok z cytryny 1/2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki
skórka pomarańczy
zielone migdały
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: PIASKOWA BABKA UCIERANA

Wszystkie składniki łączymy z sobą i wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 22.11.2011 11:41
uwielbiam,przełożoną jeszcze masą krówkową to pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak